i dag: konfektoppskrifter frå island. dei kom seg irriterande greitt gjennom omsetjinga, men ein kan jo trøysta seg med at dei forholdsvis fåe feila gjera at ein faktisk kan greia å laga dette. om ein vil det.

fraser og ord som gledde nettnerden særleg mykje, er utheva eller kommentert med farge.

Candy oppskrifter

Mozart Ball sin

250 g nougat blod frå Odense blod!
250 g sjokolade marsípan frå Odense 

100-200 g couverture sjokolade 

Turnering små kular på storleik med bøner frå núggatinu. 

Marsípanið skåra i tynne skivar, kvar skive tynne skivar fletjið ut med håndflaten og vefjið rundt núgatið. Rúllið nokre smular til ein ven ball og hjúpið med couverture sjokolade. 

Appelsínutrufflur

Sirius 200 g sjokolade 
150 g Opal knappar (dei orange) dette stod faktisk slik i den islandske òg. det er ei søt presisering likevel.

1 dl fløte 

2 ss. smør 

1 1 / 2 ts. strimla skal av ein appelsin (òg kan utelatast bark og setje på plass ein god likør, til dømes Grand Marnier) 

Varm fløte til kokepunktet, Senk varmen, tilsett sjokolade ut og blåse. Tilsett smøret og appelsinskall ut, kult. eg liker at oppskrifta meiner dette er kult. Plasser trøflar i godteri form. 

Marsípan / DAIM-candy

Ren 500g Odense The Odense marsípan eller kokos marsípan 
2 pakkar knust DAIM- 

200g klåre Odense-sjokolade 

Kókosmjöl 

Luksus kasjúhnetur, saltet og steikt 

Marsípan er kutta i to like store stykke og flate ut. Smolle sjokoladen, kutta útflatta marsípanið det trekantede stykke til 2-4 DAIM-ball fell i ein trekant, hell kókosmjöli til disk, trekant dýfið forma brikkene inn attgjeve sjokoladen og la overflødig sjokolade lekkasje i stykke, byggje neste sjokolade dekt handsame trekanten på toppen av kokos mjölið og stad 2-3 DAIM-ballar på toppen. dette er HEILT kryptisk. liker det! Ta ein bit av kokos mel og oppbevar i kjøleskap. sidan resten er så kryptisk, liker eg den òg passande resignerte avslutninga på det heile.

Cast sjokoladebiter

Odense-Smolle sjokoladen i ein bolle. Det er best å ha ein annan bolle med varmt vann rundt og endre vatnet regelmessig slik at sjokolade er godt varm. Hell sjokoladen over súkkulaðimót og helle av. Skrap av ekstra sjokolade med ein slikkepott (til dømes nye sparkelen). Sett i kjøleskap (ikkje fryser) i nokre minutt. Sett fylla i, men pass på å kutte ca 3 mm opp til. Hell sjokoladen tilbake og ekstra sjokolade frå botnen av, slik at kvar rase er ein jamn full. Sett tilbake i kjøleskapet i fleire minutt. Angje sjokolade smular lett. Du kan òg setje ein liten kvit sjokolade dekorasjonar første, ved å måle han på turneringa eller drible av hnífsoddi. fotball? Fylling4 ts. hindberjasulta 
1 ts. sitronsaft 

om 1,5 dl melis til konsistensen er honning. Du kan òg blande rum, melis og marsípani eller nestan kva som helst med.