jolekalenderen har vore i Frankrike, og der har dei ljosfest, slik som Bergen. i Lyon er dei stolte av festen, sjølv om det verkar vera litt uvisse kring namnet på hendinga. det er veldig mange som kjem, men eit eller anna arbeider eksepsjonelt med saka, så det går bra. ser det ut til.

Lyon feirar ljosa

Som sin sellout Vesle og Strasbourg Julemarked, viser stolt fram sin Lyon Lysfesten. Kvar 8 desember sidan 1852, Lyon installere, om natta, på kanten av vindauget ein votive stearinlys.
Opphavleg meint å takke Jomfru Maria for å ha redda byen frå pesta, vart det ein hedensk religiøst ritual, handel og turisme. Festivalen heitar no festivalen, og lysene gav vegen til anslag på dei viktigaste monumenta. Arrangementet, som varar i år fram til laurdag 11 desember inkluderande, forvandlar hovudstaden i Gallia til ein gigantisk fornøyelsespark områr. Fountain Square Terreaux er flerfarget eldkuler utbrot rundt Parc dei la Tete d’Or, i Cathedral of St. John’s Basilica og Fourvière Motley, er reflektert i Saone. For å lette rørsle og av dei tre millionar vitjande forventa, transitt av byen arbeidde eksepsjonelt før kl 2 på fredag og laurdag kveld.

Advertisements