vedlegg 1:

utdrag frå artikkelen «Den store og den lille kjærligheten» fråAlt for damene” desember 1955 (dato og veke er ukjent, grunna ihuga kollasjverksemd på framsida av bladet):

utfordringa:
Bevares – vi visste godt at kjærligheten skulle pleies. Tenk bare på hvor deprimerende det er å se et ustelt menneske tvers over frokostbordet. Derfor bestemte vi oss til å passe på utseendet. Dessuten oppdaget vi snart hva slags mat han var særlig glad i. Den laget vi.

Og allikevel – allikevel dalte vi langsomt og umerkelig nedover mot jorden og hverdagen. Vi var slett ikke oppmerksom på det i begynnelsen. Men en dag sto det sjokkerende klart for oss at ekteskapet ikke holdt hva det lovet.

løysinga:
Det gjelder ikke å finne et menneske som er verd å elske, det gjelder å elske det mennesket en har funnet.

unntaket:
Den store kjærligheten er en dypvannsfisk. Den er sjelden. Den er til for sin egen skyld, den krever ikke å bli tilfredsstilt. Den går ikke over om den ikke får sin elskede. Den skyr ikke offer og savn.


vedlegg 2:

lesarbrevet «Se upp för fula fiskar!» som enligt gugel verkar ha vore på prent i dei fleste lokalaviser i Värmland, Dalarna og Jämtland hausten 2012. 

«Visste du att våra vanligaste matfiskar håller på att ta slut? Därför fiskar man på allt djupare vatten. Djuphavsfiskar känns igen på att de ofta är lite fulare än andra fiskar. Med sina stora huvuden fastnar de lätt i näten. Ofta hinner de inte skaffa yngel innan de fångas, därför är de lätta att utrota. Tyvärr är det vanligt med till exempel kungsfisk, havskatt och marulk, hälleflundra och rödtunga i fiskaffärer. Köp dem inte! De är fula fiskar som passar bättre i djupa vatten än på våra tallrikar.
Odlad fisk är tyvärr inte lösningen på problemet eftersom fiskfodret ofta består av en massa, just det, fisk.

Ät miljösmart, frossa i grönt och minska ner på kött och fisk. När du väl vill unna dig en bit, välj fina fisken som är miljömärkt med krav eller MSC. Så gör du enkelt en viktig insats för miljön!»

Lillian Lundin Stöt
Naturskyddsföreningen
Dalarna

Advertisements